Uitreiking Participatieprijs 2020

Op een zomerse maandag 31 mei 2021 reikte wethouder Meijs de Participatieprijs 2020 uit. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste burgerinitiatief van Haarlem.

Doordat de strenge coronamaatregelen (met online vergaderingen en gesloten restaurants) versoepeld waren, kon de uitreiking eindelijk in wijkcentrum De Ringvaart plaatsvinden. Er waren 13 deelnemers die streden om de hoofdprijs van € 1000, de aanmoedigingsprijs en de publieksprijs. 

Thijs de Laat (de winnaar van 2019) kon er helaas niet bij zijn maar heeft met een video de deelnemers toegesproken. Hij hoopt dat de winnaar de geldprijs nuttig zal besteden.

De inwoners van Haarlem hebben massaal via de site participatieraadhaarlem.nl gestemd en zorgden hiermee voor dat Creatieve Muggen er met de publieksprijs vandoor gingen. Deze groep vrijwilligers geeft advies aan de inwoners van Haarlem die bijvoorbeeld een goed burgerinitiatief willen opzetten.

De jury gaf Supmission net niet voldoende punten om de winnaar te worden maar zij waren blij met de aanmoedigingsprijs van € 250. Op supboards varen zij met vrijwilligers door de wateren van Haarlem om deze zo schoon mogelijk te houden. Gezond, verbindend en goed voor het milieu.

Wethouder Meys sprak de deelnemers na uitreiking van de geldprijzen nog even toe en vindt dat elk initiatief het verdient om een prijs te krijgen. Alle initiatieven leveren immers een fantastische bijdrage aan de samenleving. Helaas kan er maar één winnaar zijn. Deze eer ging naar Fietsmaatjes. De vrijwilligers van Fietsmaatjes houden mensen met een beperking in beweging door met hen te gaan fietsen op een duofiets. Het is niet alleen goed voor het lichaam maar hiermee komen zij ook in contact met anderen en wordt hun horizon verbreed.

Met de geldprijs willen zij een nieuwe duofiets aanschaffen. 

Na de uitreiking werd het nog gezellig onder het genot van een hapje en drankje. 

Dankzij het mooie weer werden de winnaars met hun trofeeën, bloemen en cheques buiten nog even extra gefotografeerd.

De Participatieraad kijkt uit naar de volgende prijsuitreiking en hoopt dat er weer veel goede initiatieven zullen ‘strijden’ om de wisseltrofee.

De trofeeën worden mede mogelijk gemaakt door 3D Orbit

Participatieraad Haarlem