Handige links

Heeft u zelf handige links die niet mogen ontbreken op deze pagina? Mail naar participatieraad<apenstaartje>haarlem.nl.

Gemeente Haarlem

Sociaal Wijkteam
Het Sociaal Wijkteam (SWT) ondersteunt in situaties waarin mensen er zelf niet meer uit komen. Er zijn negen SWT’s in Haarlem, er is er altijd één bij u in de buurt. De teams bestaan uit deskundigen op het gebied van welzijn, zorg, wonen, geld en werk. De SWT’s vallen per  1 januari 2023 niet meer onder de gemeente Haarlem, maar onder Buurts.

Buurts
Buurts is de Haarlemse coöperatie die zorgt dat inwoners gewoon in de wijk terecht kunnen wanneer ze ondersteuning of hulp nodig hebben.
Buurts bestaat uit de volgende organisaties: Zorgbalans, Leger des heils, Dock Haarlem, perMens, Stichting Ontmoeting  en Haarlem Effect.

Deurhangers
Omdat mensen vaak niet bekend mee zijn met problemen rond toegankelijkheid, is de deurhanger bedacht. Een vriendelijk bedoelde actie om mensen op een positieve manier bewust te maken van deze problemen.

Haarlem.nl Melding doen
U kunt met het formulier Melding doen online iets melden over uw woonomgeving, bijvoorbeeld over afval, losse stoeptegel, parkeeroverlast, straatverlichting of een stoep die met een rolstoel niet makkelijk te gebruiken is.

Haarlem.nl Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen
Hebt u beperkingen met lopen en bestuurt u een auto of een brommobiel? Of bent u passagier hiervan? En bent u afhankelijk van een parkeerplaats dicht bij uw bestemming? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart.

HandicapNL
HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.

Iederin.nl
Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte

Ilse Moerkerk
Ilse verloor haar rechterbeen door botkanker. Zij schrijft hoe het is om als (ex)kankerpatiënt te leven met een beperking of beter gezegd, een uitdaging en ze houdt een blog bij.

Infopolitie.nl
Gehandicaptenparkeerkaart per gemeente

Nederland Toegankelijker
Nederland toegankelijker zet zich in om de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking te vergroten

VWC-BUUV
Dé plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Haarlem en Bloemendaal.

WheelchairmafiaNL
Wheelchairmafia vraagt ​​op een kritische maar humoristische manier aandacht voor de dagelijkse uitdagingen van mensen met een handicap, met als doel meer bewustwording rond toegankelijkheid te creëren.

Wij Rollen
Hét platform voor mensen in een rolstoel

Participatieraad Haarlem