SSHO wint Participatieprijs 2022

Op woensdag 15 juni heeft de Participatieraad Haarlem in Wijkcentrum De Ringvaart de prijzen uitgereikt in het kader van de Participatieprijs 2022 voor het meest aansprekende burgerinitiatief.

Participatieprijs 2022

De eerste prijs – de Participatieprijs 2022 – is uitgereikt aan de Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving (SSHO). Volgens de jury verdienen zij de prijs voor het het meest aansprekende burgerinitiatief voor de wijze waarop zij een grote groep mensen uit hun isolement haalt door hen te activeren en het centrum in Schalkwijk te laten komen. Een plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen met veel herkenningspunten. Hier worden zij opgevangen door vrijwilligers en welkom geheten. Zij kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, een spelletje doen onder het genot van koffie of thee. Er zijn ook directe aanspreekpunten die hen ook kunnen helpen met moeilijkheden waar zij tegen aan lopen. SSHO is er niet alleen voor mensen met een Somalische achtergrond maar bereikt ook andere groepen in Haarlem. Namens SSHO nam Mahad Saed Ahmed de prijs en de cheque van 1000 euro in ontvangst.

Aanmoedingsprijs

De Aanmoedingsprijs ging naar The Rebel Foundation. Met de kinderen van de wijk organiseert The Rebel verschillende activiteiten. Van schoonmaakacties, skateboarden, voetballen, basketballen in de wijk. Het verkennen van grenzen en het ontdekken van iets nieuws staat bij deze organisatie centraal. Zelfvertrouwen creëren onder de jongeren, sterker in hun schoenen laten staan, werken aan gezondheid van de jongeren en ze helpen perspectief te vinden in het leven. 

Namens The Rebel Foundation nam Dangelo Fontijn de prijs en de cheque van 250 euro in ontvangst.

Publieksprijs 2022

De Publieksprijs ging naar KBO Haarlem. Zij kregen met 17% de met meeste stemmen van het Haarlemse publiek. KBO organiseert diverse activiteiten voor ouderen zoals fietsen, klaverjassen, bridgen, museumbezoek en reizen. Namens KBO namen Marjo Wolse-de Weijze en Ton van der Voort de prijs en de cheque van 250 euro in ontvangst.

Alle prijzen zijn uitgereikt door wethouder M.T. Meijs. Er waren 13 initiatieven ingezonden.

Informatie Pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alex de Groot, voorzitter Participatieraad Haarlem 06-51241306

De trofeeën zijn mede mogelijk gemaakt door 3D Orbit

Participatieraad Haarlem