Frits de Vries

Geboren in 1943

Mijn achtergrond

Van oorsprong ben ik installatie technicus, maar ik ben ook gediplomeerd adviseur voor de ziektewet, de voormalige WAO en de WIA. Binnen de FNV geef ik hier al jaren scholing in. Ik ben ook goed thuis in de wetgeving op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid. Voor de FNV ben ik ook de lokale coördinator. Verder ben ik bestuurder van Miss Minima, mede-oprichter en bestuurder van het Platform Minima Organisaties (PMO) en ben ik de onafhankelijk voorzitter van de cliëntenraad Heemstede, Bloemendaal, Haarlemmerliede voor sociale zaken en werkgelegenheid. Ik ben ook jarenlang actief geweest in de Haarlemse adviesraad SoZaWe die nu is opgegaan in de Participatieraad.

Mijn motivatie om lid te zijn van de Participatieraad

Ik heb altijd al een drive gehad om een maatschappij te hebben waar een ieder naar zijn mogelijkheden mee moet kunnen doen. Ik zie het als een uitdaging om de Participatieraad Haarlem te laten slagen.

Wat wil ik bereiken

Dat de Participatieraad een toegevoegde waarde wordt in het democratische proces en dat de Haarlemmers er iets van gaan merken dat wij er voor hen zijn.

Blog
Terug naar overzicht