Werkbezoek Hartenkampgroep

Bezoek Hart, Werk & Kunst en Clean Team 28 maart 2014

Op vrijdag 28 maart hebben we met een grote delegatie van de Participatieraad een kijkje mogen nemen bij de dagbesteding Hart, Werk & Kunst van de Hartekampgroep. We zijn op de 2 locaties aan de Bakenessergracht geweest van Hart&Werk. Mooi om te zien hoe circa 50 cliënten hier verdeeld over verschillende ruimtes o.a. tassen weven van

fietsbanden, keramiek en houtsnijwerken maken en schilderen (geïnspireerd door een recent bezoek aan Rijksmuseum waren er diverse Rembrandt look-a- likes te bewonderen). Deze vorm van beschutte dagbesteding biedt mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking zo veel en wij kunnen daar allemaal als burgers van Haarlem in delen. In de winkel aan de Bakenessergracht 50 zijn veel creaties te koop (zie de foto’s). De winkel is geopend van 10 -16 uur van maandag tot en met vrijdag.

Aansluitend zijn we onder begeleiding van Mustapha Benaïssa, de clustermanager van de Hartekampgroep, doorgefietst naar de remise van Connexxion. Hier wordt dagelijks – via het Loopbaancentrum van de Hartekamp -door het Clean Team zeer zinvol werk verricht wordt. De bussen van Connexxion worden hier zeer grondig van binnen gereinigd aan de hand van duidelijke taaklijsten. Samen met de chauffeurs wordt er geschaft en koffie gedronken en de chauffeurs geven aan blij te zijn met het werk van het clean team. Ook omdat zij zelf daardoor ook een frisse en schone werkplek hebben!