Werkbezoek de Nieuwe Akker

Bezoek de Nieuwe Akker 2 april 2014

Anja en Petra hebben namens de Participatieraad op woensdag 2 april een werkbezoek gebracht aan de Blinkert en de dagvoorziening “de Nieuwe Akker”.

Het bezoek was erg verrassend en een heel mooi voorbeeld van hoe men vorm kan geven aan participatie .
De stadstuin grenst aan -en heeft een samenwerkingsverband met- verpleeg- en verzorgingshuls De Blinkert.

De Blinkert koesterde al jaren de wens om een boerderij of tuinderij te starten om cliënten de mogelijkheid te bieden in beweging te blijven en actief te zijn in de buitenlucht. Cliënten zullen meewerken op het land onder de zorgzame leiding van tuinder/zorgboer Erik.

De dagbesteding is bedoeld voor (jong)volwassenen en ouderen (vergeetachtige of licht dementerenden) die op zoek zijn naar een inspirerende rustige en veilige omgeving in de buitenlucht.
Hun mantelzorgers worden nadrukkelijk betrokken bij het programma en zijn van harte uitgenodigd in meer of mindere mate te participeren in de activiteiten op de tuinderij.

Naast de samenwerking met de Blinkert is er ook samenwerking met de eigenaar van de grond en vooral bewoners uit de naaste omgeving helpen als vrijwilliger regelmatig mee. Ook zijn er samenwerkingsvormen met de stichting Landzijde en het Strandhotel in Zandvoort(RIBW)

Het is mogelijk om een groente abonnement te nemen en op deze wijze ondersteun je de Nieuwe Akker weer bij het aankopen van de benodigde planten en zaden.

In de gesprekken met de leiding en bewoners werd goed duidelijk wat het belang is van het buiten bezig zijn en het hebben van een goede dagbesteding.

Anja en ik kijken terug op een bijzondere leerzame dag en bedanken Wilma Overbeek en haar team voor de inspirerende uitleg en ontvangst.