Werkbezoek aan wijkcentrum ’t Trionk op 10 april 2019

Twee Participatieraadsleden (Petra Nuyens en Anja van Dam) hebben een werkbezoek gebracht aan het wijkcentrum ‘t Trionk in Haarlem Zuid-West. Oosten de Bruijnstaat 60.  Doel van ons bezoek was om inzicht te krijgen in de dagbestedingsactiviteiten aldaar.

Na een rondleiding door het pand spraken wij met de coördinatoren Marjolijn Huijser en Mirjam van Geens die werken bij Haarlem Effect, een welzijnsorganisatie. Zij vertelden enthousiast over alle activiteiten die in dit Wijkcentrum plaatsvinden. Het zijn er vele en daarom is dit wijkcentrum van grote betekenis voor de bewoners uit Haarlem Zuid-West. Het is een echte ontmoetingsplek voor alle bewoners uit deze wijk want in principe is iedereen hier welkom 

Het beleid van het wijkcentrum is dat iedereen er toe doet. Men wil hostmanship uitdragen. Deelnemers en vrijwilligers kunnen hier zin geven aan hun bestaan.  Het valt de coördinatoren op dat er de laatste 5 jaar een toename is van bezoekers en vrijwilligers. Omdat de diversiteit aan vrijwilligers ook groot is vraagt dat meer dan voorheen vaak nogal wat begeleiding van de professionals. De coördinatoren vragen hier aandacht voor. 

Petra en Anja zijn onder de indruk van het grote aanbod van activiteiten voor alle leeftijden die dit wijkcentrum bezoeken. Participeren van bewoners in de samenleving staat hier voorop!