Uitreiking Participatieprijs 2019

Op donderdag 28 november heeft de Participatieraad Haarlem de jaarlijkse Participatieprijs uitgereikt. De uitreiking vond plaats bij SMAAK in de Waarderpolder en de prijzen werden uitgereikt door Merijn Snoek wethouder in Haarlem.

In 2019 hebben zich 19 projecten aangemeld voor de prijs. Er waren 3 prijzen te verdelen. Twee aanmoedigingsprijzen van €500,00 en één bedrag van €1500,00 voor de winnaar. De 4 koppige jury vond het moeilijk om te kiezen uit de vele mooie projecten. Graag noemen we er een paar, die weliswaar niet hebben gewonnen maar zeker genoemd mogen worden:

  • Het project “Indische Buurttuin”waar een aantal bewoners het initiatief hebben genomen om een verwaarloosd plein op te knappen.
  • De prikploeg van Sandenburg: waar buren op de eerste zaterdag van de maand papier en vuil opruimen.
  • Delftwijk Hand in Hand: een initiatief met als doel activeren/emanciperen van vrouwen met een migratie achtergrond.
  • Stichting Lotus College: een initiatief dat Horecaopleidingen verzorgt voor mensen met een beperking.
  • Badhuis Leidsebuurt: wat helemaal gerund wordt vrijwilligers.

De uiteindelijke winnaars zijn geworden:

  • De DustyFoundation. Zij hebben een aanmoedigingsprijs gewonnen van €500. Zij zetten zich in voor het bijstaan van slachtoffers van geweld tegen LHBTI gemeenschap. Wij waarderen het activisme van deze jonge beweging.
  • Eten in het Rozenprieel. Ook zij hebben een aanmoedigingsprijs gewonnen van €500. Onder leiding van Teo Veringa wordt wekelijks gekookt met 3 tot 5 vrijwilligers. Alle producten worden locaal verzameld. Om 18.00 uur staat de maaltijd klaar en kunnen buurtbewoners aanschuiven. Ook bewoners uit andere wijken zijn welkom. De Jury vindt het een prachtig project wat zeker ook in andere wijken navolging kan krijgen.
  • De Participatieprijs van €1500 is gegaan naar Thijs de Laat. Op eigen initiatief organiseert hij in een week in zomervakantie evenementen voor kinderen. De kinderen kunnen op bezoek bij verschillende bedrijven om kennis te maken met het fenomeen werk. De jury vindt dit project briljant in al zijn eenvoud. Gericht op de toekomst van de volgende generatie.

Het was een leuke en inspirerende uitreiking en we wensen de winnaars veel succes met het doorontwikkelen van hun project!