meet the team - - Circle - Individual

Ruth Nelemaat

Ruth Nelemaat

Ruth Nelemaat

Geboren in 1950

Ik leef al 20 jaar in Haarlem, volgens mij de mooiste stad van Nederland en ik woon in de leukste wijk van de stad, de Burgwal.

Mijn achtergrond

Ik ben van oorsprong fotograaf, maar na werkzaam te zijn geweest bij de jongerenorganisatie van de vakbeweging, ben ik terecht gekomen in de Volkshuisvesting. Daar heb ik meer dan 30 jaar gewerkt. Gestart als participatie medewerker, verantwoordelijk voor de bewonerszeggenschap en later als leidinggevende van de afdeling Wonen bij diverse woningcorporaties. Ook ben ik vijf jaar directeur geweest van een dak- en huislozen opvang in Amsterdam. Kortom, bijna een heel leven bezig om mensen een onderdak te bezorgen.

Mijn motivatie om lid te zijn van de Participatieraad

Mijn achtergrond is ook wat mij motiveert als voorzitter van de Participatieraad. Ik wil graag mijn ervaring inzetten voor mensen die het moeilijk vinden om zelfstandig de weg te vinden in onze ingewikkelde samenleving.

Wat wil ik bereiken

Als onze invloed als Participatieraad op het gemeentelijk beleid er voor kan zorgen dat de mensen die kwetsbaarder zijn in onze samenleving, een extra duwtje in de rug krijgen om (weer) mee te doen, dan zijn we goed op weg!