Mohamed Bouzia

Geboren in 1976

Mijn achtergrond

Tot mijn 15e jaar heb ik in Marokko gewoond. Begin jaren 90 ben ik met mijn vader naar Haarlem gekomen om mijn studie in Nederland te kunnen volgen. Naast mijn studie heb ik me altijd ingezet voor verschillende activiteiten in Haarlem en andere plaatsen in Nederland. Door vrijwilligers werk heb ik ruime kennis en ervaring opgedaan over allerlei gebieden. Zo heb ik heel wat kennis over onderwijs, media, cultuur en diversiteit. In mijn dagelijks leven ben ik docent en programmamaker.  

Mijn motivatie om lid te zijn van de Participatieraad

Ik ben blij dat ik in Haarlem woon sinds dat ik mijn eerste stap zette in Nederland. Ik heb heel snel een beeld over de stad kunnen krijgen door als vrijwilliger bij Haarlem 105 te gaan werken. Hierdoor kon ik mijn bijdrage leveren aan verschillende organisatie in Haarlem. Door mijn achtergrond en kennis denk ik een meerwaarde te kunnen zijn voor de Participatieraad.

Wat wil ik bereiken

Meer diversiteit en duidelijkheid voor de inwoners van Haarlem zodat iedereen binnen de boot blijft. De overheid moet dichterbij de burger komen en de burger moet ook haar verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dit en nog veel meer kan door een onderbouwende advies van de Participatieraad een belangrijke rol spelen in het leven van alle Haarlemmers.