Ineke Verburg

Mijn achtergrond

Al 51 jaar ben ik inwoner van Haarlem, waar het heerlijk wonen is. Oorspronkelijk ben ik opgeleid als gedragsdeskundige/ diagnosticus aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, als gedragsdeskundige heb ik een aantal jaren gewerkt maar de meeste werkervaring heb ik toch opgedaan als beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Reclassering Nederland.

Mijn motivatie om lid te zijn van de Participatieraad

In mijn opleiding heb ik al vroeg kennisgemaakt met de problemen die kinderen met een beperking en hun ouders ondervinden in onze maatschappij. Geregeld was ik verrast over de kracht waar mensen in moeilijke tijden over beschikken. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden wat het betekent om moeder te zijn van een kwetsbare zoon, zowel de zorgen als de geluksmomenten. Graag wil ik mijn werk- en levenservaring inzetten voor (kwetsbare) Haarlemmers en van daaruit een bijdrage leveren aan de visie, het beleid en de uitvoering daarvan in de gemeente Haarlem.

Wat wil ik bereiken

Door actief mee te denken en te adviseren over de knelpunten die (kwetsbare) Haarlemmers op hun levenspad ervaren, hoop ik als participatieraadslid een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van hun situatie.