Ilse Wessels

Ik ben Ilse Wessels, woonachtig in Haarlem sinds 1994. Mijn jeugd heb ik doorgebracht  aan de rand van Haarlem in het dorpje Spaarndam. 

Samen met mijn man en kinderen woon ik in de Kleverparkbuurt. Wij genieten hier van alles wat Haarlem en omgeving ons te bieden heeft. Van shoppen in het centrum tot sporten, van lagere school, middelbare school tot het gebruik van de bibliotheek. Maar ook van de duinen even buiten Haarlem en het uitgaansleven in de stad. Kortom, Haarlem is voor mij the place to be.

In mijn werkzame periode was ik werkzaam als teamleidster op een dagopvang voor dementerenden. Een heerlijke doelgroep om mee te werken. Ik heb 13 jaar bij deze doelgroep gewerkt. Daarna heb ik dit werk verruild voor het gezinsleven. In eerste instantie voor korte tijd, maar al snel kregen wij gezinsuitbreidingen en daarna hebben wij ons gezin open gesteld voor pleegzorg. Naast de zorg voor kinderen (zowel kinderen die in ons gezin opgroeien als crisisplaatsingen) ben ik lid van de PleegOuderRaad en ben ik buddy van startende pleegouders.

Door het hebben van een groot gezin (7 kinderen en de crisisplaatsingen) kom ik op veel plekken als scholen, sportverenigingen en jeugdhulpinstanties. Ik heb oog voor wat er gebeurt in de maatschappij en gevoel voor de kwetsbaren onder ons.

Bij het zien van de vacature voor de Particicpatieraad kreeg ik het idee dat dit een mooie manier is om mijn steentje bij te dragen voor de Haarlemse gemeenschap. 

Ik ben iemand die meer van de praktijk dan van de theorie houd. ik hoop daarmee een mooie aanvulling te zijn voor de Participatieraad.